Terug naar overzicht


Eetfabriek restaurant

Event restaurant ‘Puur Noord Nederland’ is een mobiel biologisch à la carte restaurant.

Restaurant ‘Puur Noord Nederland’ is een mobiel biologisch à la carte restaurant voor op evenementen en festivals. Het restaurant heeft tussen de 8 en 16 gangen op de kaart, allemaal volledig biologisch. De gerechten worden geserveerd vanuit een open keuken in een omgebouwde trailer. De trailer is gedecoreerd met hout uit de boomgaard van Wim Stoker, waar ook de sappen op het menu vandaan komen. Op de zijkant vind je de ‘smaakkaart’ waar je de oorsprong van verschillende lokale ingrediënten uit het menu kunt zien.

Het Puur Noord Nederland restaurant is een samenwerking tussen de Eetfabriek en biologische groothandel De Zaai-Ster. We kunnen op festivals per dag 1000 maaltijden bereiden en serveren. We gebruiken uitsluitend duurzame en biologisch afbreekbare disposables.

Als extra optie bieden we, op ons dakterras, het ’ Statement Restaurant’ aan. Hiermee laten we op een positieve manier zien hoe we óók om kunnen gaan met foodwaste. Op het terras serveren we een biologische 3-gangen maaltijd, bereid met producten die anders waren verspild.

Door een nauwe samenwerking met telers, en producenten -die ook graag hun verhaal laten horen- krijgen we toegang tot producten die anders verloren waren gegaan. Producten van goede kwaliteit, maar waarvan er een overschot is of bijvoorbeeld buitenmaats zijn.

Tijdens het genieten van de maaltijd, geven we onze gasten middels een mooi vormgegeven placemat informatie over de boeren en inspireren we hen om op een laagdrempelige manier ook een bijdrage te leveren om de foodwaste terug te dringen. In het Statement Restaurant kunnen gemiddeld 20 personen tegelijk dineren.

Ook leuk en lekker

Eetfabriek Kaasfondue

Hollandse kaasfondue’s op festivals

Eetfabriek Couscous

Couscous vanuit een originele Egyptische bedoeïenentent.