Terug naar overzicht


Leeuwenkop koffie - mobiele espressobar

Wij maken bio koffies vanuit onze prachtige Piaggio op uw feest, bruiloft of ander event!

Wie zijn wij?

In juni 2020 werd onze droom om een eigen mobiele koffiebar te beginnen werkelijkheid en waren we eigenaar van onze mooie Piaggio Ape50. Een liefhebberij werd omgetoverd tot een uitdaging, een barista-cursus volgde en Leeuwenkop koffie was geboren. Wij, Ivo en Elske, staan voor kwaliteit en eerlijkheid van onze koffie en laten deze graag proeven.

Waar staan wij?

Kortgezegd; waar jij wilt! Wij maken graag het verschil met kwaliteitskoffie en een bijzondere beleving. Dus kan jouw feest, (bedrijfs)opening, open dag, bruiloft of ander evenement wel een shot caffeïne gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op! De Piaggio kan rijden, wij wonen vlak onder Eindhoven maar als de afstand wat verder is, gebruiken we onze trailer om op locatie door heel Nederland te komen. We denken graag met je mee om jouw event te laten slagen!

Onze Piaggio

Dé eyecatcher op ieder evenement. Zowel geschikt voor binnen- als voor buitenlocaties. De eenpersoons Ape wordt sinds 1948 door de Italiaanse fabrikant Piaggio gemaakt. In 1948 reden de eerste Ape (werkbijen) door de bochtige straatjes van de Italiaanse steden. Kleine afmetingen, lage aanschafprijs en een onverwoestbare tweetaktmotor maakten van de Ape snel een geliefd vervoermiddel voor de kleine Italiaanse ondernemingen. Onze Ape50 komt uit 1984 en is in 2011 geïmporteerd uit Italië.

Onze espressomachine

Onze Bezzera B2000AL is een klassieke handhevel espressomachine uit Italië. Bekend om de prachtige historische uitstraling én perfecte koffie extractie met pre-infusie en dalend drukverloop tijdens de espressoshots. Onze Bezzera heeft 2 zetgroepen, een krachtige stoomfunctie en heetwatertap voor thee. Er kan maximaal 11 liter in de boiler dus we kunnen even vooruit.

Onze bonen

Onze Indonesische Fairtrade koffiebonen halen we vers bij koffiebranderij ‘Caffeine Dealers’ uit Eindhoven. De bonen komen uit Takengon op het Indonesische eiland Sumatra. Het dorpje Takengon is het centrum van de koffiecultuur in dit gedeelte van Sumatra, het Gayo plantage gebied. Het koffiegebied is zo’n 80.000 hectare groot en er wordt 600 kilogram koffie per hectare geëxporteerd. De koffiebonen groeien op een hoogte van 1100 tot 2400 meter en er valt in dit gebied gemiddeld 4500 millimeter neerslag per jaar. De koffie is biologisch, duurzaam, speciaal geselecteerd en daardoor perfect van smaak.

Onze melk

Onze biologisch dynamische verse rauwe melk tappen we bij de boerderij in Eindhoven, de Genneper Hoeve. De melk is vol van smaak en daardoor perfect voor beste cappuccino’s, latte’s en warme cacaomelk!

Onze koffiedikbekers

In Nederland ontstaat er jaarlijks 100 miljoen kilo koffiedik. Coffee Based ziet hierin een waardevol materiaal en gebruikt het in nieuwe producten, zoals de kopjes die wij op verzoek gebruiken voor jouw event. Zo maken we koffiedik weer waardevol en wordt voorkomen dat het wordt weggegooid en verbrand.

SCA

In de SCA Barista training werden ons de handelingen en kennis van het baristavak aangeleerd zoals vastgesteld door de SCA, The Specialty Coffee Association. Samen vertegenwoordigen zij duizenden koffieprofessionals, van boer tot barista, over heel de wereld.