Terug naar overzicht


Indy Truck

Indy is ontstaan uit liefde voor de Thaise keuken - Food Soul Number One a Foodtruck Pur Sang!

Je kent ze wel, van die mooie zomeravonden waarop vrienden prachtige plannen maken voor de toekomst. Hoe later de avond, hoe wilder de ideeën. Vaak laat de uitvoering dan op zich wachten. Niet in het geval van Indy. Op vakantie in Spanje 2008 ontmoette hij mensen waarvoor hij op een avond uitgebreid heeft staan koken. Thaise kip, salade met beef en rijst. Zij waren lyrisch over het eten. Die avond filosofeerden ze over een Foodtruck en hoe cool het zou zijn om de hele zomer op festivals te staan. Het idee was achteraf vrij romantisch. Indy zag het helemaal voor zich hoe hij op pad zou gaan met een truck en iets zou geven dat niet alleen uit zijn keuken komt, maar vooral uit zijn hart. In de praktijk komt er natuurlijk veel meer bij kijken.’ Hoe dan ook, het idee bleef hangen. In 2012 kocht Indy een Mercedes 508 die hij samen met zijn vader – die toen tachtig was – verbouwde tot Foodtruck. In de naam Indy zit een link naar independent, naar onafhankelijk zijn. Eigen baas zijn. Indy is graag als een van de eersten op een festivalterrein. Dan gaat hij de truck installeren, snijden, bakken en voorbereiden wat kan. ‘Dat is voor Indy echt foodtrucken. On the spot aan de slag met de lekkerste gerechten.’ Dat doet hij door heel Nederland èn Belgie. Indy heeft daarnaast ook een foodunit gehad in de 1e Foodhal van het Oosten; Fooddock Deventer. Indy richt zich op de Aziatische keuken en dan vooral de Thaise. ‘De eenvoud spreekt daarbij aan. Indy is dol op kruiden zoals Thaise basilicum, koriander en munt en heeft altijd verschillende soorten pepers bij zich.’ Indy’s Thaise Beef Salad, Black Tiger Salad en de Thaise Curry’s, Red, Yellow and Green (The Famous Colors) zijn ongekend populair. ‘Indy laat zich verder inspireren door kookboeken en door de reis die hij ooit maakte door Thailand, maar geeft aan elk gerecht wel zijn eigen draai. Op een festival kwamen eens vier keurige mannen op hem af. Een van hen zei dat hij extremely hot wilde eten. As hot as you have, benadrukte hij. Dan ben je bij hem aan het juiste adres, een gerecht kan hem niet heet genoeg zijn. Hij maakte black tiger garnalen, met gecrushte droge chili birds - Thaise pepers (Rawits)- voor hem klaar. Na de eerste hap sloegen de vlammen uit zijn oren en begon hij te zweten. En zijn vrienden maar lachen!’ Als founder heeft Indy www.foodtrucks.startpagina.nl opgericht. Wat kun je eten bij Indy? THAI FOOD Gespecificeerd: Producten: 1. Thai Beef salad (Diamanthaas) of Thai Black Tiger Salad geserveerd met pandanrijst. 2. Thaise Red, Yellow & Green Curry met kip, beef of biologische Soya Flakes 3. Noodle Soup Beef of Gamba’s. Thaise Kokossoep 4. Indy’s Special Muay Thai Chicken - Gebakken Thaise kipkluifjes 5. Fresh Thai Spring Rolls met gamba’s of geheel vegatarisch Indy houdt van puur, eerlijk en duurzaam eten. Indy gebruikt alleen de beste ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Waar mogelijk kiezen wij voor biologisch en streekproducten, 100% natuurlijk, zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. En dat zal je proeven! Indy is een levensgenieter en houdt van al het goede dat het leven je biedt. Indy laat je graag meegenieten.

Ook leuk en lekker

BUS Unlimited Solutions

Hun fijne HY’tjes zijn zo flexibel dat BUS een variatie aan concepten kan aanbieden

Keukengebeuren

Unieke & bijzondere gerechten op maat, geen vaste kaart. Allergie-vrij is onze specialisatie!