Terug naar overzicht


De Knasterd

​Een uniek ontwikkeld broodje wat als kernwaarde heeft:

Super lekker

Duurzaam

Lokaal

Herleidbaar dus eerlijk

De knasterd is een compleet achterhoeks broodje worst door onze keurslager met een minimale footprint door het gebruik van het mooie vlees van uit geproduceerde, dikgemaakte dubbeldoel melkkoeien van onze boerderij. Het worstje wordt gecomplementeerd door een broodje van de bakker, gefermenteerde boeskoolsalade van de groenteteler en een saus van het drankje van de zwarte cross genaamd Nozem!

De reden voor dit broodje is ontstaan doordat wij op ons melkveebedrijf 15 keer per jaar afscheid nemen van een uit geproduceerde melkkoe. Dit is een logisch gevolg van het hebben van melkkoeien maar het ging ons steeds meer tegenstaan. Zeker doordat de koe vertrok in een grote vrachtwagen en wij geen invloed hebben op de omgang met haar in haar laatste uren en niet weten wat er met haar mooie vlees gebeurt.

Sinds begin dit jaar gaan onze koeien via een vaste transporteur naar een vaste slager waar zij in alle rust geslacht wordt. De meest luxe delen gaan naar de betere chefs in onze omgeving. Van het overig deel wordt door onze slager een grilworst van gemaakt, zonder toevoegingen, dus er komt een 100% rundvlees worst terug, 100% herleidbaar naar de betreffende koe!