Achter deze website zit Dolf Huybers, eigenaar van Maraboe Productions en specialist op het gebied van mobiele keukens. Als eerste foodboeker van Nederland hielp hij in 2007 de eerste mobiele keukens door ze als collectief op evenementen aan te bieden. Met een idealistische inslag verraste deze mobiele keukens het publiek met kwalitatief eten en theatraal vormgegeven installaties. Maraboe Productions vereenvoudigde het contact tussen opdrachtgevers en de mobiele keukens. Deze keukens worden in de volksmond “foodtrucks” genoemd. Inmiddels is Maraboe Productions uitgegroeid tot het grootste organisatiebureau voor mobiele keukens.

Dolf Huybers wil met Voorgeschoteld een toegankelijk collectief platform opzetten om het contact verder te vereenvoudigden en een kwaliteitsslag te maken. Het wordt een begin van een grote verandering die moet gaan plaatsvinden; het nieuwe ‘Funda’ van de mobiele catering op locatie. Met liefde en passie vertelt Dolf over Voorgeschoteld. De wereld van de mobiele catering verandert snel. Dolf Huybers loopt voorop. In gesprek met hem!

Door Rianne Overschie, maart 2016

Dolf, je hebt met Maraboe Productions meer dan 200 mobiele cateraars op meer dan 300 verschillende evenementen geholpen. Wat is de noodzaak voor het opzetten van een nieuw concept?

Voorgeschoteld is ontwikkeld vanuit de toenemende behoefte van mobiele cateraars en opdrachtgevers elkaar nog makkelijker te kunnen vinden in een transparante
omgeving. Maraboe Productions vereenvoudigde het contact, maar het kan beter. Het gaat niet alleen om tijdsbesparing, maar met name om de verhoging van aantal boekingen voor de mobiele cateraar en de hierbij behorende efficiëntie en kwaliteit voor de opdrachtgever. Daarnaast kunnen alle foodtruck eigenaren zich nu presenteren, zo is het transparant en helder voor de opdrachtgevers waar ze uit kunnen kiezen.

Op welke manier draagt Voorgeschoteld bij aan meer kwaliteit?

Het is een belangrijk gegeven dat opdrachtgevers, maar ook de mobiele cateraars de kwaliteit onvoldoende kunnen meten. Denk hierbij o.a. aan het product, personeel, communicatie, veiligheid en hygiëne. Voorgeschoteld maakt deze zaken in de toekomst inzichtelijk, bijvoorbeeld aan de hand van recensies van opdrachtgevers en mobiele cateraars naar elkaar. In eerste instantie lijkt Voorgeschoteld een ‘gewone’ zoekmachine. Maar dit platform is profijtelijk voor zowel de bezoeker als de mobiele cateraar. Met Voorgeschoteld gaan we op eigentijdse wijze een nieuw steentje bijdragen aan de wereld van (mobiele) catering op locatie.

Hoe werkt Voorgeschoteld?

Het platform ‘Voorgeschoteld’ is heel simpel gezegd op dit moment te gebruiken om partij x direct aan partij y te koppelen. Er is een vernuftige zoekmachine gebouwd om efficiënt een mobiele cateraar te vinden en te contacteren door te bellen of te mailen. Alles is zonder poespas voor iedereen toegankelijk. Maar dit is maar het begin.

Wat gaat Voorgeschoteld dan concreet doen in de toekomst?

Voor opdrachtgevers die vaker of met meerdere cateraars werken, biedt Voorgeschoteld in de nabije toekomst interessante mogelijkheden. Dit vraagt om uitleg. De vraag naar mobiele cateraars steeg de afgelopen jaren zo enorm dat Maraboe Productions een paar jaar geleden speciaal voor de mobiele cateraar een online boekingsprogramma heeft laten bouwen, genaamd ‘Sansa’. Hierin wordt de cateraar met alle benodigde informatie gekoppeld aan een event; wie er beschikbaar zijn, welke producten ze aanbieden, accreditatie, technische gegevens tot aan de administratie aan toe. Alles up to date en transparant.Tot slot wordt middels dit programma de financiële afhandeling overzichtelijk verwerkt. Sansa vereenvoudigt hiermee de werkzaamheden en biedt overzicht. Dit wordt in de toekomst dankzij de koppeling tussen Voorgeschoteld en Sansa een algemeen goed!

Wat biedt voorgeschoteld voor de mobiele cateraars?

De mobiele cateraars hoeven niet meer te doen dan zich te presenteren aan het publiek en events. Ze bepalen zelf de inhoud van hun presentatie. De cateraars werken in een eigen omgeving ‘backstage’. Daar kunnen ze ook aanvragen vinden voor events waar cateraars zich voor kunnen aanmelden, vraag en aanbod. Opdrachtgevers die met Maraboe werken (150 events per jaar in Nederland & België) worden in de toekomst dus gelinkt naar Voorgeschoteld. Cateraars werken met één abonnement, waarmee ze zowel gekoppeld zijn aan Sansa als aan Voorgeschoteld.

Wat gaat Maraboe Productions nu doen?

De werkzaamheden van Maraboe Productions leidde de afgelopen jaren tot een natuurlijke verschuiving. Van conceptueel boekingskantoor voor opdrachtgevers naar een onafhankelijke invulling. Wij keken gedreven door enthousiasme steeds meer op inhoudelijk vlak mee met een bedrijf of event, namen een adviserende of producerende rol aan. Daarbij geven vragen als wat wil men communiceren, waar staat men voor, en wat is het inhoudelijke verhaal richting. En pas daaropvolgend wordt een gezamenlijke een invulling gecreëerd als het gaat om eten en drinken. Dit is een manier van werken die voor Maraboe Productions beter past. De afgelopen jaren krijgen we regelmatig de opmerking van opdrachtgevers dat zij zich geen raad weten met alle losse aanmeldingen van mobiele cateraars. Hier moet allereerst structuur in komen. Daarnaast is het van belang dat organisaties en bedrijven gaan inzien hoe belangrijk eten en drinken is voor hun bedrijf of event. Eten en drinken verbindt niet alleen de gasten of publiek, maar is enorm van belang om de eigenheid en waarden van een bedrijf of event te communiceren. Hier gaan wij ons mee bezig houden.

Maraboe Productions zal zich verder focussen op een aantal publieke en zakelijke events waarvoor het de hele productie doet omrent eten en drinken. Dit alles doen we
met een vast maraboe team, allen met veel ervaring met evenementen, van a tot z. Maraboe Productions zal dan ook gewoon gebruik maken van Voorgeschoteld, net als andere opdrachtgevers.